Nouă membri ai grupării teroriste Stat Islamic au fost arestați în Turcia. 3 dintre ei sunt cetățeni ruși

Nouă membri ai grupării teroriste Stat Islamic au fost arestați în Turcia, în urma unei operațiuni efectuată de poliție după atentatul de ieri de la Istanbul.

Trei dintre suspecții reținuți sunt cetățeni ruși, iar Moscova a confirmat arestarea lor.

În urma atentatului au murit 10 persoane, dintre care nouă germani, iar 15 au fost rănite. La Istanbul a ajuns astăzi și ministrul de interne din Germania.

Cei trei cetățeni ruși au fost arestați în urma unei percheziții la locuințele lor din Antalya. Polițiștii turci au confiscat documente și CD-uri.

Agenția de presă turcă Anadolu a precizat că suspecţii ar fi avut contacte cu luptători ai grupării Stat Islamic din zone de conflict şi au oferit sprijin logistic organizaţiei. Alți 6 suspecți, care ar fi fost recrutați de militanți ISIS, au fost arestați la Izmir. Deocamdată nu se știe dacă aceștia aveau legătură cu gruparea ISIS.

Zece persoane, majoritatea turiști germani, au fost ucise după ce un atacator sinucigaş din cadrul grupării Stat Islamic a detonat o bombă în cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul.

Alți 15 oameni, dintre care 9 germani, au fost răniți. Doi dintre germani sunt în stare critică a spus ministrul turc de interne, după ce s-a întâlnit cu omologul său german, sosit astăzi la Istanbul.

Oficialul turc a mai declarat că o altă persoană care ar avea legătură cu atacul din Sultanahmet a fost arestată.

Potrivit cotidianului Hurriyet, este pentru prima dată când un astfel de atac a avut ca țintă turiști străini.

Având în vedere că majoritatea victimelor sunt turiști germani, autoritățile de la Berlin au intrat în alertă, chiar dacă nu există indicii concrete privind un complot care ar viza Germania, a declarat ministrul justiției de la Berlin.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS