Nou scandal înaintea alegerilor din SUA: Trump, acuzat că s-a eschivat de la plata taxelor

Președintele Donald Trump a plătit doar 750 de dolari în impozite pe venit în ​​2016, cât și în 2017, după ce ani buni a raportat pierderi mari pentru companiile sale pentru a compensa venituri de sute de milioane de dolari, relatează o anchetă a cotidianului The New York Times.

Într-un raport pe care locatarul de la Casa Albă l-a caracterizat drept „fake news”, publicația susține că președintele nu a plătit nici impozite pe venit în 10 din ultimii 15 ani până în 2017, în ciuda faptului că a primit 427,4 milioane de dolari până în 2018 din programe de televiziune și alte licențe.

Informațiile vin cu puțin mai mult de o lună înainte de alegerile din 3 noiembrie unde Donald Trump concurează împotriva democratului Joe Biden. Tabăra acestuia din urmă s-a grăbit să-l portretizeze pe republican drept un evazionist și au ridicat întrebări cu privire la imaginea sa de om de afaceri priceput.

Miliardarul a invocat un audit în desfășurare ca fiind motivul pentru informașiile incomplete. Într-o declarație adresată Times, avocatul Alan Garten a declarat că clientul său a plătit milioane de dolari în impozite în ultimul deceniu.

Refuzul constant al lui Donald Trump de a-și face publice impozitele a fost o abatere de la practica standard pentru candidații la președinție. În prezent, el se află într-o bătălie legală cu procurorii din New York și cu democrații din congres pe această temă.

The Times a raportat că președintele a reușit să-și minimizeze factura fiscală raportând pierderi mari în imperiul său de afaceri. Articolil arată că președintele a raportat pierderi de 47,4 milioane de dolari în 2018, în ciuda faptului că a avut venituri de cel puțin 434,9 milioane de dolari. Times a subliniat că documentele dezvăluie doar ceea ce Trump a spus guvernului despre afacerile sale și nu prezintă adevărata sa avere.

The Times spune că a obținut date privind declarațiile fiscale care acoperă peste două decenii pentru Trump și companiile din cadrul organizației sale de afaceri.

The Times a raportat, de asemenea, că Trump a fost implicat în prezent într-un audit al IRS – fiscul american – pe zece ani, în urma unei rambursări de 72,9 milioane de dolari pe care a solicitat-o ​​după ce a declarat pierderi mari. Dacă IRS se pronunță împotriva acestuia în cadrul auditului respectiv, ar putea fi nevoit să plătească peste 100 de milioane de dolari, potrivit ziarului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS