Nou mesaj de revendicare a atacului din Dortmund

Jurnalul Tagesspiegel a anunţat că a primit un mesaj de revendicare a atacului de marţi de la Dortmund, în care a fost rănit un jucător al Borussiei. Autorii mesajului susţin că exploziile au fost „un ultim avertisment” şi că un nou atac va avea loc la Koln, sâmbăta viitoare, relateaza dw.com.

Procurorii federali germani analizează mesajul  primit de jurnalul german.

Mesajul aduce şi mai multe îndoieli în privinţa informaţiilor iniţiale conform cărora extremişti musulmani ar fi vinovaţi de atacul de la Dortmund. După inspectarea locului exploziilor, poliţiştii au găsit trei scrisori identice în care s-ar fi menţionat Statul Islamic, ar fi fost criticată Angela Merkel şi i s-ar fi cerut Germaniei să îşi retragă avioanele din campania din Siria.

Anchetatorii au însă acum „îndoieli semnificative” şi cred că scrisorile au avut ca scop inducerea în eroare a autorităţilor. Autorităţile au primit şi o revendicare de la un grup de extremă stânga, dar procurorii se îndoiesc şi de autenticitatea acesteia.

Trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia. Fotbalistul Marc Bartra, a fost rănită uşor la mână şi a fost operat cu succes la braţ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS