Norvegia: criminalul Breivik, mofturi dupa gratii

Anders Breivik, autorul masacrului din Norvergia din vara lui 2011, se plânge de condițiile din închisoare, pe care le descrie ca fiind inumane.

Inspecţii corporale zilnice, cafea rece, cenzurarea corespondenţei şi cătuşe strânse – sunt câteva dintre condiţiile dure reclamate de criminalul Anders Behring Breivik, potrivit unui ziar norvegian care a obţinut reclamaţia trimisă către conducerea închisorii.

Breivik mai deplânge că îi lipseşte untul pentru a-l unge pe pâine, că este constrâns să îşi bea cafeaua rece, şi faptul că nu îi este permis să ţină cremă hidratantă în celulă, care dealtfel, spre marea lui dezamăgire, nu are nici decoraţii, nici fereastră cu panoramă.

Folosite pentru orice deplasare, criminalul socoteşte cătuşele drept o ‘povară metalică’, adăugând că ‘provoacă răni, din cauza strânsurii şi a marginii de oţel care se freacă de pielea de la încheietura mâinii’.

Reproşând multiculturalismul promovat de ţintele sale, Breivik a ucis 77 de persoane in iulie 2011, detonând o bombă în apropierea sediului guvernului de centru-stânga, iar ulterior deschizând focul asupra unei adunări ale Tineretului Muncitoresc de pe insula Utoeya.