NORAD se pregăteşte să monitorizeze şi în 2016 călătoria lui Moş Crăciun în jurul lumii

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială – NORAD –  a anunţat că va monitoriza şi în 2016 călătoria pe care Moş Crăciun o va face în jurul lumii în noaptea de Ajun, informează Reuters.

NORAD se ocupă în mod normal cu monitorizarea traficului aerospaţial şi marin pentru a descoperi eventuale pericole pentru omenire. Dar, de Crăciun, în fiecare an, se concentrează pe urmărirea unei personalităţi care reprezintă opusul oricărei ameninţări – Moş Crăciun.

Este o tradiţie care datează din anul 1955.

Moş Crăciun va zbura încă o dată în sania lui trasă de reni în călătoria sa anuală pentru a oferi cadouri copiilor din lumea întreagă.

NORAD foloseşte sisteme de monitorizare prin satelit, radare foarte puternice şi avioane de vânătoare pentru a ”urmări” în cele mai mici detalii călătoria lui Moş Crăciun în jurul lumii.

Preston Schlachter, purtător de cuvânt al NORAD, a dezvăluit că site-ul organizaţiei a fost vizitat de peste 20 de milioane de ori cu ocazia Crăciunului din 2015 şi că biroul său de presă a primit peste 141.000 de apeluri telefonice în cele 23 de ore care au precedat sărbătoarea Crăciunului.

El a precizat că agenţia nord-americană se va achita şi în 2016 de această sarcină. ”Agenţii noştri secreţi de aici, din Nord, ne-au spus că Moş Crăciun percepe timpul într-un mod puţin diferit de noi pentru a putea ajunge în casele tuturor băieţilor şi fetelor din lumea întreagă care cred în el. El zboară mai repede decât viteza luminii şi ajunge la toată lumea în acea perioadă de 24 de ore plină de magie”, a adăugat el.

De asemenea, NORAD atenţionează piloţii avioanelor comerciale, transmiţându-le să evite anumite rute şi să nu se apropie prea mult de Moş Crăciun şi de renii lui, pentru a nu-i încetini cursa în jurul lumii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS