Confidenţialitate

Noile restricții adoptate de autorități vor intra în vigoare începând cu 28 martie, anunță premierul

Florin Cîțu a anunțat, vineri, că hotărârile adoptate joi seară de guvernanți vor intra în vigoare de duminică, 28 martie:
„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri: Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.”
Vă amintim, premierul  a anunțat într-o conferință de presă, după ședința de guvern de joi seară, că au fost luate măsuri pentru reducerea pandemiei. De asemenea, au fost adoptate prelungiri ale unor măsuri adoptate anul trecut pentru sprijinirea mediului de afaceri și a contribuabililor.”Se prelungește facilitatea pentru HoReCa, cu 90 de zile”, a spus Florin Cîțu.

”Am alocat sumele necesare pentru plata bonurilor de masă pentru minerii din Suceava, care erau în greva foamei”, a anunțat premierul.

”În aprilie vom primit 4,5 milioane doze, în mai aproape 5 milioane, în iunie 6,8 doze. În total până în august vom avea 25,7 milioane de doze”, a spus premierul.

”Măsurile pe care le luam vor duce la dezbateri în spațiu public”, a adăugat premierul. ”Scopul este de a menține economia deschisă, de a reduce efectele pandemiei și să accelerăm campania de vaccinare”.

Secretarul de stat Raed Arafat a prezentat în detaliu decizia CNSU.

Pentru localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus trece de 4 la mia de locuitori, aceste restricții se vor aplica în weekend până când se reduce gradul de răspândire, după cum spune secretarul de stat Raed Arafat:

”Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie, urmează ca în timpul week-endului, anume în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația să fie permisă doar până la orele 20, și nu până la 22 cum este acum, iar la operatorii economici, activitatea să fie permisă până la orele 18. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul week-endului se face atunci când incidența scade sub 3,5. Totodată, operatorii economici care au activitate de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidența depășește 4 la mie”.