Noii proprietari de mașini, obligați să înregistreze autoturismele, în 90 de zile de la cumpărare

Cei care cumpără autoturisme de la alți proprietari vor fi obligați, ca în termen de 90 de zile, să înregistreze mașina pe numele lor, așa prevede un proiect al Ministerului de interne, aflat în dezbatere publică.

Persoanele care și-au vândut mașinile nu se vor mai trezi acasă cu amenzi încasate de noul proprietar – a spus Cristina Manda, subsecretar de stat în Ministerul de Interne, la o dezbatere despre modificarea legislației privind circulația pe drumurile publice.

”’Știți foarte bine, vânzătorul merge la Fisc, radiază autovehiculul, dar cumpărătorul nu merge să treacă auvehiculul pe numele lui. Rezultatul? Două consecințe grave: toate amenzile pe care noul proprietar le primește sunt transmise fostului proprietar și al doilea lucru foarte grav, mașina rămâne nefiscalizată, pentru că pentru a putea face înmatricularea tu trebuie să mergi la administrația financiară. Nu mai vorbim de situațiile când nu mai dai de cetățean. Mașina, de fapt, se vinde în cascadă: în decursul unui an, își schimbă proprietarul de 3 sau 4 ori”,  a explicat Cristina Manda, subsecretar de stat la MAI.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administrațiile financiare vor transmite automat Direcției Permise datele persoanei care a vândut mașina. În acest fel, vor putea fi identificați mai ușor cei care continuă să circule cu autoturismele înregistrate pe numele foștilor proprietari.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS