Confidenţialitate

Noi restricții în Anglia. Boris Johnson anunță un sistem de restricții pe trei niveluri de alertă

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a prezentat un sistem cu trei niveluri care introduce noi restricţii pentru Anglia.

Este vorba de un sistem de restricţii antiepidemice, împărțit pe zone de risc mediu, ridicat şi foarte ridicat. În funcţie de nivelul în care se află o anumită regiune, restricţiile sunt diferite.

Scopul acestui sistem, conform lui Boris Johnson, este de a fi evitată introducerea unei noi carantine la nivel național.

Astfel, pub-urile şi barurile vor fi închise în zonele aflate în nivelul de alertă “foarte ridicat”. Un exemplu de astfel de zonă este Liverpool (Liverpool, Knowsley, Wirral, St Helens, Sefton, Halton), conform BBC.

Celelalte două niveluri sunt cel “mediu”, care acoperă o parte semnificativă a ţării, şi cel “ridicat”, categorie în care vor intra cele mai multe zone plasate deja într-o formă locală de “lockdown”.

În zonele care intră în a doua categorie este interzis contactul între membrii unor gospodării diferite în case sau în grădini, iar în exterior numărul persoanelor care nu locuiesc împreună trebuie limitat la şase.

“Vrem să simplificăm măsurile la nivel naţional şi să standardizăm restricţiile la nivel local ”, a spus premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parlamentul va trebui să aprobe planul antiepidemic.

Până atunci, Oliver Dowden, secretar de stat pentru Cultură, Media şi Sport, a spus că noile măsuri ar putea fi necesare până anul viitor.

Răspândirea virusului s-a accelerat în ultimele săptămâni în Marea Britanie. Cel mai afectat oraş, Nottingham, are 760 cazuri la 100.000 de persoane.