Noi restricţii antiepidemice în Israel şi Australia. Măsuri similare și în alte zone ale lumii

Autorităţile din Israel şi Australia au impus noi restricţii antiepidemice, în contextul creşterii numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

În Australia, autorităţile statului Victoria au decis reimpunerea unor restricţii în zona metropolitană Melbourne şi în orăşelul Mitchell Shire timp de şase săptămâni, potrivit postului australian ABC.

Ordinele de rămânere în locuinţe vor intra în vigoare de miercuri de la ora 0.00, fiind afectate circa cinci milioane de persoane.

În ultimele 24 de ore, în statul australian Victoria au fost raportate 191 de cazuri de coronavirus. Până în prezent, în Australia s-au înregistrat 8.755 de cazuri de coronavirus şi 106 decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Guvernul Israelului a anunţat noi restricţii. Sălile de evenimente, cluburile, barurile, sălile de sport şi piscinele au fost închise. Restaurantele vor putea primi cel mult 20 de clienţi în interior şi 30 în exterior, informează cotidianul The Jerusalem Post.

În ultimele 24 de ore, în Israel s-au înregistrat 1.057 noi cazuri de coronavirus, fiind a doua oară într-o săptămână când cifra contagierilor depăşeşte nivelul de 1.000. Două persoane care sufereau de boala Covid-19 au murit în ultimele 24 de ore, astfel că numărul deceselor a ajuns la 338 în Israel, potrivit site-ului Ynetnews.com.

În ultimele zile, au fost reimpuse restricţii antiepidemice în oraşul britanic Leicester, într-o zonă din provincia spaniolă Galicia şi în capitala Serbiei, Belgrad.

Până în prezent, la nivel mondial, s-au înregistrat 11,6 milioane de cazuri de coronavirus şi 538.395 de decese.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS