Confidenţialitate

Noi proteste în Rusia. Mii de persoane, arestate

Mii de persoane protestează în mai multe orașe ale Rusei, duminică, față de regimul autoritar al lui Vladimir Putin.

Față de weekendul trecut, când zeci de mii de oameni au cerut eliberarea opozantului Alexey Navalny și demisia liderului de la Kremlin, de aceasă dată polițiștii au intervenit rapid, în forță, inclusiv cu gaze lacrimogene.

Forțele de ordine au arestat mai mult de 3.000 de manifestanți, potrivit marilor agenții de presă.

Potrivit unei organizații care monitorizează protestele, OVD Info, arestările au avut loc în cel puţin 35 de oraşe, inclusiv în Sank Petersburk, unde forțele de ordine și protestatarii s-au înfruntat direct.

Printre cei reținuți sunt și jurnaliști, care lucreazp Radio Europa Liberă.

Soția opozantului președintelui Rusiei, Iulia Navalnaya, a ieșit și ea la proteste, dar a fost arestată din nou, la fel ca weekendul trecut.

În această atmosferă, pe rețele sociale, a apărut și o scurtă filmare de acum câteva zile, când medicul lui Alexey Navalny s-a trezit cu Poliția la ușă. În timp ce forțele de ordine îl citeau motivul vizitei, femeia a început să cânte la pian.

Ministerul de Interne de la Moscova a avertizat că mitingurile nu sunt autorizate şi că Poliţia va interveni împotriva lor.

Șeful Internelor consideră că protestele sunt încurajate de instigatori care urmăresc apariția confruntărilor cu forțele de ordine.