Noi demonstraţii împotriva defrișărilor ilegale

Peste 150 de persoane protestează,la Cluj-Napoca şi Timişoara, faţă de defrişarea pădurilor.

La Cluj, participanţii la protest cer schimbarea codului Silvic. Ei au afişat pancarte, cu mesaje inscripţionate precum “Hoţia nu-i modernizare”, “Opriţi defişările pădurilor din România” sau “Dă, Doamne, ploaie să ne crească codru mare”.

La Timişoara, protestul are loc  în faţa Operei Române din Piaţa Victoriei. Protestatarii, echipaţi cu pancarte vor pleca în marş până în faţa Palatului Administrativ, care găzduieşte Consiliul Judeţean şi Prefectura Timiş, deşi au primit autorizaţie de la primărie doar pentru o manifestare în faţa Palatului Administrativ. Unul dintre participanţii la miting este îmbrăcat cu haine lungi, negre, având o coasă asupra sa, şi reprezentând “moartea”.

Proteste similare sunt programate, sâmbătă, şi în alte oraşe din ţară, precum Braşov, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe sau Sibiu, iar duminică ar urma să aibă loc astfel de manifestări şi la Sebeş, judeţul Alba.

Guvernul anunță deocamdată că va suspenda exporturile de bușteni, cherestea și lemn de foc până pe 31 august. Prevederea va fi aprobată miercuri, în ședința de guvern – spune premierul Victor Ponta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ecologiștii avertizează că în multe zone din România, unde s-au făcut defrișări, nu se mai pot planta copaci. S-au produs alunecări de teren, pământul s-a deșertificat și nu mai reține apa necesară creșterii arborilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS