Noi probleme în funcționarea Facebok și Instagram

ACTUALIZARE: Începând cu ora 17:40 problemele au început să fie remediate, cel puțin în cazul API Facebook

Numeroși utilizatori se află în imposibilitatea accesării Facebook sau a distribuirii de conținut nou, după cum semnalează în alte rețele sociale. Administratorii mai multor pagini reclamă și că nu pot interacționa cu utilizatorii sau nu pot adăuga conținut nou, fiind anunțați că ”A apărut o problemă. Lucrăm pentru a o remedia în cel mai scurt timp”.

Problemele sunt raportate începând cu ora 17, ora României. Cei mai mulți utilizatori care nu mai pot folosi serviciile Facebook și Instagram se află în America, după cum arată datele centralizate de DownDetector. 1 din 3 utilizatori reclamă că nu mai poate accesa deloc serviciile Facebook sau Instagram:

Mai multe servicii dependente de API Facebook au probleme în conectarea la rețeaua socială, anuntând utilizatorii lor că lucrează la identificarea și remedirea problemelor. Printr-un anunț către abonații săi, platforma Hootsuite, care permite administrarea simultană a mai multor conturi din rețelele sociale, anunță că nu poate lucra cu serverele Facebook și Instagram: ”Hootsuite is currently experiencing intermittent issues with publishing to Instagram and Facebook accounts. Our team is looking into the issue. Thank you for your patience as we work to resolve the issue”.

Facebook, Instagram și WhatsApp sunt parte a aceluiași grup.

Cea mai populară rețea socială din lume, Facebook avea la finalul lui 2018 peste 2.23 miliarde de utilizatori activi lunar, din care 1.47 de miliarde activi zilnic pe rețeaua socială. Estimările actuale indică aproximativ 3 miliarde de utilizatori în întreaga lume.

În România, sunt aproximativ 10.000.000 de conturi înregistrate pe Facebook.

Instagram are peste 400.000 de utilizatori activi în România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS