Confidenţialitate

Noi precizări privind vaccinarea. În aprilie începe vaccinarea la medicii de familie

Miercuri, 7 aprilie, începe vaccinarea anti-COVID în cabinetele a 50 de medici de familie din județul Timiș.

Este un proiect pilot.

Doctorii de familie care sunt implicați au fost instruiți și primesc vaccinuri și toate materialele necesare.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, doctorul militar Valeriu Gheorghiță:

“Proiectul pilot de la Timiş, cu 50 de medici de familie demarează. Materialele şi dozele de vaccinuri sunt deja repartizate şi se poate începe vaccinarea chiar de pe 7 aprilie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luna aceasta va lua startul la nivel național vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

Însă, doar 3000 de doctori de familie s-au arătat dispuși să se implice în campania de vaccinare, adică aproximativ 30 % din total, mai puțin decât sperau autoritățile.

„Începând de mâine (miercuri-nr.) va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 la 90 de persoane în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la Moderna, respectiv de la AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la Pfizer numărul de persoane alocate pe flux crește la 72”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost realizate și instrucțiunile pentru medicii de familie: în cabinetele lor vor fi folosite vaccinuri ce pot fi transportate și depozitate la o temperatură între 2 și 8 grade Celsius, adică serurile Astra Zeneca și, curând, Johnson & Johnson.

Doctorii de familie vor putea vaccina câte 10 persoane pe zi, estimează doctorul Valeriu Gheorghiță.

Fiecare cabinet trebuie să aibă un program stabilit clar și dedicat doar vaccinării anti-Covid.

„După cum știm până la acest moment, regula era că o persoană era notificată de până la trei ori, după care dacă nu răspunde confirmării se notificau alte persoane din lista de așteptare. Întrucât există multe persoane înscrise pe lista de așteptare, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de așteptare, care va avea la dispoziție timp de 24 de ore să-și confirme programarea respectivă. Dacă nu va confirma, vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare, tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele din lista de așteptare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, care a precizat că acest lucru va intra în vigoare de miercuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.