Noi obligații pentru șoferi și pentru bicicliști

Potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate la finalul săptămânii trecute distanţa laterală recomandată la depăşirea unei biciclete va fi de cel puţin 1,5m, în loc de o „distanţă laterală suficientă.

De asemenea, actul normativ se referă şi la o serie de obligaţii pentru conducătorii de biciclete .

Astfel, de exemplu, echiparea bicicletei trebuie să se facă cu elemente sau dispozitive care să asigure vizibilitatea acesteia în trafic, în special pe timp de noapte, şi să nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor.

Pe de altă parte, peste 630 de accident s-au produs din cauza bicicliştilor în primele nouă luni ale anului, în urma cărora 86 de persoane au murit şi 553 au fost rănite grav, potrivit Poliţiei Române.

Abaterile bicicliştilor au reprezentat cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave, pe fondul căreia, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, s-au produs 634 de accidente, reprezentând 10,18 la sută din total, rezultă din datele Poliţiei Române.

Poliţiştii au făcut, în 6 şi 7 octombrie, controale pe drumurile din toată ţara, în urma cărora au sancţionat 2.808 biciclişti petnru abaterile din trafic.