Confidenţialitate

Noi măsuri restrictive sunt aplicate la Brașov

După ce, în județul Braşov, au fost raportate 247 de cazuri noi, masca devine obligatorie şi în spaţiile neacoperite, se anulează organizarea petrecerilor, iar oamenii nu vor mai putea circula în grupuri mai mari de 6 persoane.

Cu peste 8000 de infectări de coronavirus în total și 247 de cazuri depistate doar în ultimele 24 de ore, județul Brașov se apropie de o incidență de 3 la mia de locuitori.

Comitetul pentru Situații de Urgență Brașov a stabilit instituirea unor noi măsuri pentru protecția populației.

Cele mai importante sunt legate de obligativitatea purtării măștii de către toate persoanele peste 5 ani aflate în spațiile publice închise sau deschise din județul Brașov, interzicerea organizării de evenimente private – nunți, botezuri sau mese festive în toate localurile sau spațiile exterioare ale acestora și interzicerea circulației persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6, dacă nu aparțin aceleiași familii.

Comitetul pentru situații de urgență a anunțat și alte restricții odată cu trecerea pragului de incidentă de 3 la mia de locuitori.

De la acel moment vor fi închise cinematografele, muzeele și teatrele și vor fi restricționate toate activitățile sportive.