Confidenţialitate

Noi măsuri pentru turiști: Ce nu ai voie să faci în Veneția?

O listă lungă cu….ce nu ai voie să faci….în Veneția a fost publicată de presă internațională.

Sunt măsuri luate de autoritățile locale în încercarea de a opri afluxul de turiști.

La începutul anului, autoritățile venețiene au început să separe turiștii de localnici în timpul perioadelor mai aglomerate, după ce în 2017 au luat măsuri pentru a devia mai multe vase de croazieră mari către un oraș industrial din apropiere și au lansat o campanie pentru a le aminti turiștilor ce nu au voie să facă în timp ce vizitează orașul.

Iar acum primarul Luigi Brugnaro vrea să interzică și statul pe jos în spațiile publice, într-un nou efort de a combate ceea ce unii oficiali au numit comportament “mitocan” din partea turiștilor, notează The Guardian.

Nu poți stă pe jos în Piață San Marco și în împrejurimi, dar edilul dorește extinderea acestei interdicții în întreg orașul.

Amendă propusă – între 50 și 500 de euro – va fi votată în octombrie în consiliul orașului.

Propunerea este contestată însă de Mișcarea Cinci Stele și de grupuri de activiști.

Ce nu mai ai voie să faci în Veneția?

– Nu poți să “pierzi vremea” într-un singur loc, nici pentru a mânca sau a bea, decât dacă ești într-o cafenea sau un restaurant (amendă 200 de euro)
– Nu poți să înoți în niciun canal sau orice “loc cu apă” și nici în Bazinul San Marco (dacă încalci regulă plătești 450 de euro)
și…de asemenea, – Nu ai voie să umbli pe străzile istorice ale Veneției sau să te afli într-un vehicul public sau privat fară tricou sau în costum de baie (200 de euro)