Noi manifestații pentru dreptul la vot / Proteste în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Braşov, Arad, Oradea și Timișoara

Noi proteste sunt programate sâmbătă și duminică (8-9 noiembrie) în mai multe orașe din țară. Duminică, de la ora 18.00 -ora României – au loc manifestații în mai multe orașe din Europa.

Sâmbătă sunt anunțate mai multe proteste în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Braşov, Arad, Oradea și Timișoara. Seria de manfiestații este deschisă la Brașov, la ora 13.00 și la Oradea, de la ora 16.00. La ora 17.00 este anunțat protestul celor din Arad. La Cluj-Napoca participanții la proteste vor să organizeze un marș care va începe la ora 17.30 în Piața Unirii și se va desfășura pe traseul Bvd. Eroilor, Str. Baba Novac, Bvd. 32 Decembrie, Piața Unirii. De la ora 18.00 au anunțat că ies în stradă grupurile de nemulțumiți din Constanța, Iași, Timișoara și Reșița. La Timișoara, manifestanții mobilizați prin rețelele de socializare vor să repete sâmbătă acțiunea de marţi seară, când au format o coadă simbolică în centrul orașului în semn de solidaritate cu alegătorii din diaspora care au stat ore în șir la cozi imense și nu au mai apucat să voteze. Asociația Românilor din diaspora a anunțat că mai multe proteste vor avea loc duminică, 9 noiembrie, în câteva orașe din Europa. În urma problemelor semnalate în mai multe orașe, mii de români nu au mai putut să voteze la alegerile din 2 noiembrie, fie pentru că procedurile de completare și semnare a declarațiilor pe proprie răspundere (că nu au votat și în alte secții) au fost de durată, fie pentru că personalul din secțiile de votare a fost redus.