Confidenţialitate

Noi incendii în Grecia: Două sate de pe insula Evia au fost evacuate

Echipaje de pompieri ajutate de avioane-cisternă luptau luni, 23 august, împotriva unui nou incendiu izbucnit în sudul insulei greceşti Evia, unde două zone din localitatea Fygia au trebuit evacuate, relatează AFP.

Incendiul de vegetaţie se deplasează spre staţiunea balneară Marmari, la 200 de kilometri nord-est de Atena, unde autorităţile pregăteau evacuarea localnicilor pe mare, potrivit Athens News Agency (ANA).

46 de pompieri luptau cu flăcările în apropiere de Fygia, din sudul insulei Evia, sprijiniţi de 20 de camioane, trei avioane-cisternă şi două elicoptere, informează autorităţile.

Noul incendiu de pădure a izbucnit luni dimineaţă, pe 23 august, după două săptămâni de la incendiile care au devastat nordul insulei.

Un foc puternic afectează și regiunea Attica, de lângă Atena, unde muncesc să stingă flăcările aproape 300 de pompieri, din care peste 60 sunt români.

În total, peste 116.000 de hectare au fost mistuite de flăcări în Grecia de la sfârşitul lunii iulie. Sute de case şi de mici afaceri au fost distruse în Evia, într-o parte a Peloponezului şi la periferia capitalei Atena.

Creşterea numărului incendiilor la nivel global este asociată unor fenomene pe care cercetătorii le pun pe seama încălzirii globale.