Confidenţialitate

Noi încăperi ale Castelului Corvinilor, descoperite în timpul restaurărilor. Fuseseră zidite cu ocazia altor lucrări

Lucrările de restaurare care se desfășoară la Castelul Corvinilor din Hunedoara scot la iveală noi încăperi ale monumentului. Acestea fuseseră zidite cu ocazia altor restaurări ale castelului, efectuate la sfârșitul secolului al XIX- lea și mijlocul secolului trecut.

Monumentul este acum restaurat printr-un proiect european în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Recent a fost descoperită o nouă încăpere aflată la subsolul uneia dintre aripile Castelului Corvinilor din Hunedoara, în timpul lucrărilor de restaurare a paramentului în zona respectivă.

Subsolul, parte, cel mai probabil, din ansamblul de coridoare subterane care deserveau sistemul defensiv al Castelului Corvinilor, are zidurile din piatră și bolțile din cărămidă, iar încăperea este prevăzută cu o scară de lemn.

Este deja a patra descoperire din timpul lucrărilor care se desfășoară de peste un an la castelul din Hunedoara.

Practic, cei care lucrează descoperă noi încăperi ale monumentului ce fuseseră zidite în timpul restaurărilor anterioare.

După finalizarea lucrărilor, va începe implementarea unui al doilea proiect, tot cu finanţare europeană, în valoare totală de 6,6 milioane de euro, al cărui scop va fi restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a unor componente ale edificiului medieval ce nu au putut fi incluse în proiectul actual.

Foto: Shutterstock

Citește și: 12 rute turistice care cuprind castele, biserici sau băi balneare vor fi renovate și promovate din bani europeni | AUDIO