Confidenţialitate

Cazul Colectiv: Raed Arafat spune că nu a văzut imaginile dezvăluite de “Libertatea”

Ziarul Libertatea publică o înregistrare video făcută în primele minute ale intervenției autorităților în noaptea tragediei.

Sunt 20 de minute și 40 de secunde de haos filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU.

Redactorul șef al ziarului „Libertatea”, Cătălin Tolontan, arată că aceste imagini nu au ajuns niciodată la anchetatori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne  Raed Arafat ar fi primit o copie cu acest film pe un CD – susține Libertatea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raed Arafat neagă acest lucru. Pe pagina sa de Facebook, șeful DSU a precizat că nu știa despre acest filmuleț.

„Ca sa nu gresesc, sa nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat si pe ofiterul respectiv (care i-ar fi furnizat un CD cu filmarea. n.r.), fiind pensionar, sa-l intreb daca mi-a lasat un CD candva cu un filmulet despre Colectiv iar acesta, ca si mine, nu stia nimic de aceasta informatie”, a scris Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că „lucrurile nu pot fi perfecte”.

„Nu stiu ce greseli am comis in prima noapte. Ca si oricare interventie la o catastrofă, lucuruile nu pot fi perfecte niciodata, insa daca este sa vorbim de greseli trebuie sa inteleg despre ce greseli vorbeste dansul si sper sa nu fie vorba de cele mentionate in raportul corpului de control al PM pentru ca la acuzatiile din raportul respectiv am raspuns printr-un raport amplu care se gaseste pe site-ul DSU”, a mai scris Arafat.

Raed Arafat urmează să dea explicații într-o conferință de presă anunțată pentru ora 12 și 30 de minute.

Pe 30 octombrie, se vor împlini 4 ani de la incendiul din clubul Colectiv. În urma tragediei, au murit la faţa locului 26 de oameni, din cauza rănilor și a infecțiilor din spitale, numărul victimelor a ajuns la 64.