Confidenţialitate

Noi discuții despre o Super Ligă a Europei, care să rivalizeze Liga Campionilor

În fotbal, din nou discuții despre o Super Ligă a Europei, care să rivalizeze Liga Campionilor. Proiectul inițiat anul trecut, între altele, de cluburile Real Madrid, Barcelona și Juventus a fost modificat și prezentat joi.

În aprilie 2021, 12 cluburi au anunțat că vor să creeze o nouă competiție care să adune la start cele mai mari formații din Europa. Au renunțat la idee la două zile după anunț, în urma criticilor din partea fanilor, dar și de la autorități și mai mulți jucători.

Acum proiectul a fost prezentat din nou, cu modificări importante. Față de cele 20 de echipe anunțate inițial, numărul de cluburi participante ar urma să fie între 60 și 80.

Vor fi garantate cel puțin 14 meciuri de echipă pe sezon.

Organizatorii spun că este nevoie de schimbare în fotbalul european. Barcelona, Real Madrid și Juventus sunt în continuare fondatoarele noii întreceri.

Așteaptă acum un aviz favorabil de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Ce se judecă în instanță în acest moment este dacă UEFA și FIFA pot să blocheze evenimente rivale Ligii Campionilor și să le dea interdicție cluburilor să participe la astfel de competiții.

Și UEFA a anunțat că va impune schimbări importante de format în Liga Campionilor din 2024.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Antrenor de atletism de la Clubul Sportiv Școlar Dinamo, reținut pentru că ar fi agresat sexual fete pe care le pregătea