Confidenţialitate

Noi contre în coaliția de guvernare: PNRR, motiv de dispută între Rareș Bogdan și Cristian Ghinea

Aflat la conferinţa de alegeri a PNL Bihor, eurodeputatul Rareş Bogdan a criticat situația Planului Național de Redresare și Reziliență, care se află în analiza Comisiei Europene.

În opinia, actuala conducere a Ministerului Fondurilor și Investițiilor Europene este responsabilă.

“Marcel Boloş ar fi fost cel mai bun ministru al Fondurilor Europene. E o ruşine că nu este în Guvernul Cîţu! Este o ruşine pentru liberali şi pentru România! Şi vă mai spun ceva: dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cu Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie. Dar nu e Marcel Boloş”, a spus Rareş Bogdan în faţa delegaţilor.

Rareș Bogdan a adăugat că, la alegerile din 2024, PNL va trebui să se prezinte în fața electoratului cu realizări.

În replică, ministrul Cristian Ghinea a spus că “Marcel Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE”, iar ideea că PNL a făcut vreo favoare oferind USR PLUS unele ministere este”o fudulie profund jignitoare”.

”Sunt siderat de inocenţa mimată a lui Rareş Bogdan. Marcel Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde şi 4% digital (faţă de 37% şi 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poţi pretinde profesionist dacă citeşti regulamentele pe care trebuie să le aplici.
Faptul că sunt elegant cu partenerii de coaliţie şi mă abţin să comentez ce am preluat, văd că nu e nici înţeles, nici apreciat. Şi încă ceva: campania interna din PNL e una, dar ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare lăsând nişte ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare. Domnule Rareş Bogdan: USR PLUS conduce ministere importante pentru că avem voturi reale în spate. Şi o facem bine. Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos”, afirmă Cristian Ghinea într-o postare pe Facebook.