Confidenţialitate

Noi condiții de intrare pe teritoriul Republicii Moldova | AUDIO

Se schimbă condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. În contextul pandemiei de COVID-19, din 5 martie, toate persoanele care intra in aceasta tara vor sta, obigatoriu. in izolare timp de 14 zile. Ele vor declara unde sunt cazate si vor completa o fișă epidemiologică. Măsura autoizolării se poate încheia  mai devreme, daca rezultatului unui test PCR facut dupa a 10 a zi este  negativ.

Sunt exceptati de la aceste reguli copiii mai mici de 5 ani; cei care au un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Moldova.

Rezultatul testului trebuie să fie redactat în limba română, engleză, franceză sau rusă. De asemenea, nu sunt obligate sa stea in izolare persoanele care dovedesc ca au fost vaccinate anti- COVID-19, sportivii care merg la competitii, elevii si studentii care merg la studii ori examene, cei care calatoresc din motive de sanatate sau umanitare, care au de urmat proceduri judiciare, se deplaseaza in scop profesional, lucratorii transfrontalieri, posesorii de pasapoarte diplomatice si de serviciu precum si  persoanele aflate în tranzit.

In acest ultim caz,
durata tranzitului să nu fie mai mare de 48 de ore si trebuie sa se utilizeze exclusiv culoarele de tranzit și punctele de trecere a frontierei permise de autoritati.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  1. Adriana Sârbu