Confidenţialitate

Noi cazuri de infecții nosocomiale care ucid pacienți în spitale. Ciucă: Ministerul Sănătății să-mi prezinte situația concretă în țară | AUDIO

4 bebeluși din Cluj-Napoca ar fi murit după ce s-au infectat cu bacterii din unitatea medicală. Un alt caz este cel de la Târgu Mureș, unde cinci pacienți și-au pierdut viața tot în urma infecțiilor de la Spitalul Clinic Județean Mureș.

Nicolae Ciucă: „Să-mi prezinte Ministerul Sănătății, până la finalul săptămânii viitoare, situația concretă – la nivel național – pe nosocomiale”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Sănătății să prezinte o situație la nivel național privind infecțiile intraspitalicești.

„Din păcate, la Târgu Mureș au fost anunțate 5 decese din cauza infecțiilor nosocomiale. De asemenea, 4 bebeluși au decedat la Cluj-Napoca, motiv pentru care cer Ministerului Sănătății ca până la finele săptămânii viitoare să-mi prezinte situația și concluziile concrete punctual și la nivel național legate de această problemă a nosocomialelor”, a spus premierul României, Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Focar de infecţie nosocomială la Spitalul Clinic Judeţean Mureș: 5 pacienți au murit | AUDIO