Confidenţialitate

Noi bucăți dintr-o dronă găsite la 2,5 kilometri de satul Plauru din Tulcea|AUDIO

Ministerul Apărării anunță că noi fragmente dintr-o dronă similară cu cele folosite de armata rusă au fost găsite, sâmbătă, la aproape 2 kilometri și jumătate sud-est de localitatea Plauru din județul Tulcea

Zona a fost securizată.

Căutările au fost făcute de militari din Forțele Navale Române, după ce autoritățile locale din satul Plauru, județul Tulcea au sesizat că au căzut din nou drone în apropierea localității.

Bucățile de dronă au fost găsite la 2,5 kilometri de satul Plauru,într-o zonă diferită de ce în care au fost depistate săptămâna aceasta alte fragmente de dronă, a spus la Europa FM, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Constantin Spânu.

“Au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară cu cele folosite de armata rusă. Este o altă locație decât cea de marți seara și cel mai probabil este vorba despre resturi, despre fragmente dintr- altă dronă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele acestea vor fi analizate și expertizate tehnic astfel încât să avem și informații mult mai clare, mai complete cu privire la proveniența și circumstanțele în care aceste fragmente au ajuns pe malul românesc al Dunării”, a spus Constantin Spânu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre primele bucăți de dronă găsite la Plauru, primele indicii au arătat că ar proveni de la o dronă de supraveghere, dar rezultatele expertizei vor veni abia zilele următoare.

”Prima expertiză a fost estimată undeva la o săptămână, noi sperăm să se termine mai repede, însă până în acest moment, din păcate, nu am informații certe pe care să le pot comunica public. De altfel, noi vom comunica imediat ce vom avea concluzii atât din prima expertiză, cât și din a doua”, a menționat purtătorul de cuvânt al MApN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

MApN condamnă atacurile Rusiei și precizează că rămâne în alertă și continuă cercetările în zonele din apropierea porturilor ucrainene de la Dunăre, atacate de ruși.

(Inquam Photos / Ovidiu Micsik)