Noi arestări legate de atacul de la Nisa; ISIS revendică atacul

5 bărbaţi suspectaţi că au avut legături cu atacatorul din Nisa au fost reţinuţi de Poliţia franceză. 84 de oameni au murit, dintre care 10 copii, iar alți 200 sunt răniți, dintre care 50 în stare foarte gravă, în urma atacului de vineri noapte. Între timp, gruparea teroristă Stat Islamic salută comiterea atentatului de la Nisa și spune că autorul a fost un „soldat” al reţelei teroriste.

Cel care a intrat cu un camion într-o mulțime de oameni pe bulevardul Promenade des Anglais a fost, de altfel, ucis de forțele de ordine, la o jumătate de oră după ce a ucis 84 de oameni, călcându-i sub roțile camionului pe parcursul a 2 km. În momentul atacului, în jur de 30.000 de oameni se aflau pe bulevard pentru a vedea parada militară de Ziua NAțională a Franței de la Nisa.

În această dimineață, 3 bărbaţi suspectaţi că au avut legături cu atacatorul din Nisa au fost reţinuţi de Poliţia franceză, iar alți 2 au fost prinși ieri.

Preşedintele francez François Hollande a spus că atacul de la Nisa reprezintă un act terorist şi a extins cu trei luni starea de urgenţă din Franţa.

Bilanțul atacului de la Nisa

În total, sunt 200 de răniți în urma atacului de la Nisa, dintre care mulți copii foarte mici care se aflau la paradă împreună cu părinții. Printre morți se află cetăețni francezi dar și mulți străini care veniseră să vadă ceremonia: elvețieni, americani, ucraineni, armeni sau ruși.

De azi, până luni, în Franța este doliu național, timp de 3 zile. Oamenii continuă să aducă flori și lumânări în semn de omagiu pentru victime.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS