Noi ajutoare pentru familiile răniților din clubul Colectiv

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri două hotărâri potrivit cărora familiile răniților din clubul Colectiv care fac tratamente în străinătate vor primi sprijin financiar.

Însoţitorii răniţilor din Colectiv vor primit un ajutor de 1.500 de euro pentru transport şi de 200 euro/zi pentru cazare şi masă, fără ca aceştia să aducă documente doveditoare privind costul transportului sau al cazării.

”Hotărârea adoptată astăzi prevede că ajutorul acordat pentru însoţitorul rănitului la tratament în străinătate, pentru transport şi pentru cazare şi masă, se acordă în cuantum de 1.500 de euro, respectiv 200 de euro/zi, şi nu în limita a 1.500 euro, respectiv 200 de euro/zi”, anunță Guvernul într-un comunicat.

De asemenea, potrivit hotărârii, persoanele care au depus cu întârziere cererile de acordare a acestor ajutoare vor beneficia de sumele prevăzute.

”Hotărârea mai reglementează şi faptul că acordarea acestor ajutoare de urgenţă nu se supune controlului decât pentru recuperarea sumelor aferente zilelor care depăşesc perioadele de spitalizare sau de tratament, fără a se pune problema recuperării banilor deja alocaţi pentru sprijinirea familiilor persoanelor rănite în accidentul de la Clubul Colectiv”, mai anunță Guvernul.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS