”Noaptea Porților Deschise” la Teatrul Național Cluj-Napoca / Maria Răducanu, primul concert la Sala Mare

O noapte albă, dar nu la muzeu, ci la TEATRU! La Cluj-Napoca se pregătește un astfel de eveniment, în noaptea de sâmbătă spre duminică (13-14 decembrie). Pentru prima dată, Maria Răducanu va susține un concert pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 13 decembrie, intrăm într-o lume magică. Este organizată ‘Noaptea Porților Deschise’ la Teatrul Național din Cluj.

Spectatorii vor putea participa la mai multe ateliere. Mai întâi, vor învăța cum se face un machiaj teatral și cum sunt fabricate măștile pentru actori.

În Studio ‘Art Club’, între orele 19:00 şi 21:00, are loc Atelierul de animație susţinut de Paul Mureşan, realizator a numeroase afişe de spectacole şi evenimente – care a câștigat premiul pentru Cel mai bun film de animaţie la Festivalul Filmul de Piatră şi Premiul pentru Cel mai bun film românesc la Festivalul Anim’est. Spectatorii pot participa la crearea unei animații 2D.

Tot la sediul Teatrului Național din Cluj-Napoca va fi organizat un Atelier inedit de mişcare. Ulterior, participanţii vor urca pe scena Mare a teatrului pentru a oferi o demonstrație.

După recitalul de muzică interbelică IUBESC FEMEIA, susţinut de actorul Ruslan Bârlea, acompaniat la pian de Lucian Duşa, la ora 19.30 va fi proiectat un MAKING-OFF al spectacolului CE NEMAIPOMENITĂ AIUREALĂ! de Eugène Ionesco, în regia lui Silviu Purcărete, care lucrează pentru prima dată cu trupa Naţionalului din Cluj.

De la ora 20.00, spectatorii se vor întâlni cu actorii pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Urmează, de la ora 22.00, un concert susținut de Ada Milea, Anca Hanu şi Cristian Rigman – ce va cuprinde și momente muzicale compuse de Ada Milea pentru spectacole de teatru.

La ora 23:00, Maria Răducanu urcă prima oară pe scena Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

‘Noaptea Porților Deschise la Teatru’ se va încheia cu un spectacol Stand-up comedy cu Dragoş Pop.

_______________________________________________________

‘Noaptea Porților Deschise’ la Teatrul Național Cluj-Napoca – Programul complet

Scena mare

18:30 – 18:50

DEMONSTRAŢIE cu participanţii la Atelierul de mişcare ÎN CĂUTAREA CORPULUI EXPRESIV (condus de Sânziana Tarţa, invitat: Szabó Jószef – violoncel)

19:00 – 19:20

IUBESC FEMEIA – muzică din perioada interbelică. Solist Ruslan Bârlea, acompaniat la pian de Lucian Duşa

19:30 – 20:00

CE NEMAIPOMENITĂ AIUREALĂ – MAKING-OFF, camera: Mihai Chirilă, montaj: Rodi Cotenescu

20:00 – 21:30

Sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Cornel Răileanu, Cătălin Herlo, Anca Hanu, Romina Merei

22:00 – 22:50

CONCERT CU BUCĂŢI DIN CONCERTE cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu, Cristian Rigman

23:00 – 23:50

CONCERT Maria Răducanu

24:00 – 01:00

INSTALATORUL. Stand-up comedy cu Dragoș Pop

Foaier, rang II

18:00 – 20:00

Atelier de machiaj teatral cu Melania Ursu

18:00 – 21:00

Atelier de măşti cu Cristian Rusu şi Tudor Lucanu

Studio ‘Art Club’

19:00 – 21:00

Atelier de animaţie cu Paul Mureşan