Confidenţialitate

NOAPTEA MUZEELOR 2020: Muzeul de istorie „Teodor Cincu” din Tecuci | AUDIO

Cel mai mare club din România, Clubul de Seară continuă să vă poarte în toate colțurile țării pentru a descoperi poveștile fascinate ale muzeelor care se pregătesc de sărbătoare la mijlocul acestei luni.

Pe 14 noiembrie, Noaptea Muzeelor 2020 propune publicului la nivel național activări muzeale, instalații de artă, producții video dedicate sau proiecte culturale organizate, în măsura în care va fi posibil, în muzee sau spații alternative, dar și în mediul virtual.

Astăzi, în povestea muzeelor noastre ne întoarcem în Moldova și mergem în județul Galați, la Tecuci pentru un pic de „Tihnă și huzur”.

La Tecuci, pe Str. 1 Decembrie 1918, la nr. 36, Muzeul de istorie „Teodor Cincu” își așteaptă vizitatorii pentru o ceremonie de taifas, ospitalitate și confort.

Expoziţia „Tihnă şi huzur” realizată în colaborare cu colecţionarul George Gabriel Chendea, recreează o atmosferă specifică servirii ceaiului, mai ales în Rusia, prin exponate din primul sfert al secolului al XVIII – lea.

Obiceiul străvechi al pregătirii și servirii ceaiului la samovar are o importanţă artistică specială pentru ruși, iar samovarul este o piesă centrală în sânul familiei şi în societate.

Samovarul, adică „cel care fierbe singur”, a pătruns și în alte culturi, în primul rând cele iraniene, apoi cele din zona Kașmir şi Turcia, dar şi în cea românească, după 1812, odată cu ocuparea Moldovei de către Rusia, precum și prin prezenţa ruşilor lipoveni în Țările Române.

Poftiți la ceai!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În contextul stării de alertă, detalii despre modalitatea organizării evenimentelor de Noaptea Muzeelor vor fi disponibile pe site-ul Muzeului de istorie „Teodor Cincu” – https://muzeultecuci.ro. Toate evenimentele cu public vor fi organizate în funție de evoluția situației pe plan local, cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare la data evenimentului