Noaptea Cărților Deschise, la cea de-a patra ediţie, organizată de Editura Litera

Pe 23 aprilie se sărbătorește în lumea întreagă Ziua Mondială a Cărții.

În România, Editura Litera organizează pentru al patrulea an consecutiv Noaptea Cărților Deschise, cel mai important eveniment dedicat lecturii.

Anul acesta, toți iubitorii cărților sunt invitați să participe la o întâlnire specială, cu trei din cele șapte arte: literatura, teatrul și cinematografia.

Sâmbătă, începând cu ora 19, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, vă așteaptă 10 000 de cărți-cadou, un spectacol de statui vivante, precum și o proiecție de film în aer liber, ecranizare după un roman celebru.

Cele 10 000 de cărți oferite în cadrul evenimentului reprezintă o selecție a celor mai bune romane din colecțiile consacrate ale editurii Litera: „Învierea”, de Lev Tolstoi, „Educația sentimentală” de Gustave Flaubert, „Anii” de Virginia Woolf, „Oameni din Dublin” de James Joyce, „Olive Kitteridge” de Elizabeth Strout, „Portret al artistului la tinerețe” de James Joyce.

Alte volume care se regăsesc în selecţie sunt: „Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot)” de Agatha Christie, „America” de Franz Kafka, „Hannibal” de Nic Fields, „Gențiane” de Cella Serghi, „Înălțimea sa, soția mea” de Victoria Alexander, „Îndrăgostită de soțul potrivit” de Victoria Alexander, „Imperiul pierdut” de Clive Cussler, „Moștenirea Stonehenge” de Sam Christer ș.a.

Cărțile pentru copii își așteaptă și ele micii cititori pasionați: cărți Disney cu Winnie de Pluș, Doctorița Plușica, Regatul de Gheață etc., dar și povești românești precum „Amintiri din copilarie” de Ion Creangă sau „Doi feți cu stea în frunte” de Ioan Slavici ș.a.