“Noapte albastră, bați la fereastră” – Povestea hitului de dragoste lansat de Gabriel Cotabiță – VIDEO

Noapte albastră este una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Gabriel Cotabiță, lansată în 1988 pe primul său album solo, după o perioadă în care fusese solistul formației Holograf. Melodia s-a bucurat de un real succes la acea vreme, fiind una dintre piesele care aveau să-i deschidă lui Gabriel Cotabiță cât mai multe drumuri în muzică.

Succesul înregistrat la public de piesa Noapte albastră a fost atât de mare și de rapid încât l-a luat prin surprindere pe Gabriel Cotabiță. A fost perioada care l-a determinat pe artist să se mute din Craiova în București.

Noapte albastră rămâne și astăzi unul dintre șlagărele muzicii românești, fiind fredonat și de cei mai în vârstă, și de cei tineri.

Gabriel Cotabiţă a cântat melodia Noapte albastră live în studioul Europa FM în noiembrie 2010, când a fost acompaniat de Walter Dionisie, Mihai Pocorschi şi Cătălin Duţă Popescu.

Gabriel Cotabiță – Noapte albastră (Versuri):

 

Noaptea şi-a deschis aripa

Şi-a întins pe strada noastră

Un covor de mii de stele

Doar pentru noi

Luna în cuibul ei albastru

Cerne fluturi de lumină

Ce dansează în jurul nostru

Pentru amândoi

Noapte albastră

La poarta noastră

Te opreşti o clipă

La geamul nostru să priveşti

Noapte albastră

Baţi la fereastră

Nemărginirea

În ochii noştri s-o sădeşti

Pas cu pas se duce ziua

Spre hotarele luminii

Depărtându-se agale

Pe drumul său

Şi din nou în pragul nopţii

Un luceafăr ne zâmbeşte

Aşteptând ca întotdeauna

Surâsul tău

Noapte albastră

La poarta noastră

Te opreşti o clipă

La geamul nostru să priveşti

Noapte albastră

Baţi la fereastră

Nemărginirea

În ochii noştri s-o sădeşti.

 

Gabriel Cotabiță a fost internat de urgență la secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din București, vineri, 8 mai, unde a fost intubat şi ventilat mecanic, după ce artistul a fost găsit în stare de inconștiență în sala de sport a unui hotel din Capitală. Luni, Gabriel Cotabiţă se afla în continuare în stare foarte gravă. Potrivit medicilor, cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator a fost tulburarea severă de ritm cardiac, produs în contextul unor afecțiuni cardio-vasculare.