”No Man’s Land”, în Festivalul Național de Teatru

Spectacolul ”No Man’s Land”, una dintre producțiile Teatrului Național “I.L. Caragiale” București realizată în stagiunea trecută la Sala Studio,  se va juca joi, de la ora 20.00 în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Deși, la o primă lectură, pare o piesă despre conflictul din fosta Iugoslavie, No Man’s Land este, de fapt, o satiră împotriva războaielor de pretutindeni, dar și împotriva comunității internaționale și a presei în goană după senzațional și rating. O comedie neagră despre război care amintește de celebrul roman CATCH-22 sau de serialul M*A*S*H.

”No Man’s Land” este o adaptare scenică după un film premiat cu Oscar (”No Man’s Land” de Danis Tanović, Oscar pentru Cel mai bun film străin, 2001). În total, filmul lui Tanović a obținut 42 de premii, printre care Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun scenariu, Premiul César pentru Cel mai bun film artistic, Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.

Regia spectacolului este semnată Alexander Morfov, un nume extrem de cunoscut pentru montările anterioare de la TNB (Furtuna și Vizita bătrânei doamne). Și pentru acest proiect, Morfov a lucrat cu scenograful Nikola Toromanov, alături de care a lucrat și proiectele anterioare.

Pentru rolul din ”No Man’s Land”, Richard Bovnoczki a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor anul acesta. Alături de el, pe scenă se află tânărul Ciprian Nicula, cunoscut deja pentru excelentul rol din ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, rol pentru care și el a fost nominalizat la aceeași categorie a Premiilor UNITER iar Mihai Călin reușește performanța de a captiva publicul, jucând întins pe spate pe toată durata spectacolului.

FOTO: Florin Ghioca





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS