Confidenţialitate

Ninsori în Republica Moldova. În Chișinău, sute de copaci s-au prăbușit

Iarna a revenit în Republica Moldova, iar ninsorile nu au ocolit nici Capitala Chișinău.

140 de localități au rămas fără curent electric și 86 de mașini au fost distruse de copacii care au căzut. Un bărbat a ajuns la spital, după ce ramura unui copac i-a căzut peste picior.

Ninsorile, dar mai ales rafalele puternice de vânt au dus la prăbușirea a sute de copaci, care au îngreunat circulațiaîn Republica Moldova, scrie site-ul unimedia.info. Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu arbori care s-au prăbușit, în Chișinău peste mașini, peste o gheretă cu flori și peste băncile din parc.

Șeful Serviciului Situații Excepționale, Mihai Harabagiu a anunțat că guvernul a înființat o celulă de criză care să coordoneze intervențiile pe teren.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cauza ninsorii, la orele prânzului se înregistrau deja 20 de accidente de automobile, iar un bărbat din Chișinău s-a ales cu o fractură la un picior, după ce un copac s-a prăbușit – a precizat șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viceministrul Agriculturii de la Chișinău, Iurie Ușurelu spune că o comisie se va deplasa în teritoriu pentru a evalua gradul de afectare a culturilor agricole.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit meteorologilor, Republica Moldova se află sub avertizare cod galben de ploi, lapoviță și vânt până luni.  În weekend, temperaturile vor coborî până la minus 4 grade în Chișinău. Abia de marți, se va încălzi.

(Sursa foto: unimedia.info)