Confidenţialitate

Ninsori abundente în Italia, în regiuni unde vara temperatura poate depăși 45 de grade Celsius | VIDEO

Vreme neobișnuită în Italia, unde a nins, temperaturile sunt extrem de scăzute pentru acea zonă, iar în mai multe regiuni autoritățile au emis alerte meteo de vreme rea. Școlile sunt închise și traficul perturbat în aproape jumătate din Peninsulă. Vremea rea va continua până la sfârșitul săptămânii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la nord la sud, vremea face ravagii în Italia. Situația este critică în Amatrice, alertă pe mai multe râuri, iar școli sunt închise.

Este alertă portocalie și în Nord, în zona localităților Bolognia, Milano, Torino. A nins peste noapte chiar şi în provincia siciliană Siracusa, unde vara temperatura poate atinge valori de peste 45 de grade Celsius.

Imaginile cu acoperișuri și drumuri acoperite de zăpadă fac înconjurul rețelelor de socializare. Printre ele, și o scurtă filmare în care călugări de la o mânăstire se bat cu bulgări de zăpadă.

Autoritățile recomandă localnicilor să evite deplasările care nu sunt neapărat necesare. Au existat numeroase intervenții ale pompierilor în provinciile afectate de vremea rea. În unele zone, zăpada a atins un metru.

Meteorologii anunță că vremea va fi la fel și în următoarele zile: cu ploi, temperature scăzute și multă zăpadă.

Sursa colaj foto: Twitter / Top Disaster

Citește și: ANM: Ninsoare în toate regiunile țării începând din weekend. Vremea pentru următoarele 2 săptămâni | AUDIO