Confidenţialitate

Ninsori abundente în Germania. Mai mulți români au rămas blocați în aeroportul din Munchen | AUDIO

Ninsorile abundente din sudul Germaniei căzute în ultimele zile au paralizat traficul aerian şi feroviar, blocând mii de pasageri.

Mai mulți români au rămas blocați vineri în Munchen și au petrecut noaptea în aeroport.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Vremea severă a perturbat legăturile feroviare în Bavaria. Trenurile spre și dinspre Munchen au fost suspendate, la fel și legăturile cu oraşele austriece Salzburg şi Innsbruck. Pasagerii multor curse au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în trenuri.

Si pe aeroportul din Munchen toate operaţiunile au fost suspendate. Aproximativ 320 de zboruri programate pentru sâmbătă au fost anulate.

Vineri seara, mai mulți români ce urmau să zboare cu o cursă a companiei Lufthansa pe ruta Munchen-București, nu au putut decola.

După mai multe ore petrecute pe pistă, pasagerii au fost scoși din avion și și-au petrecut noaptea în aeroport, continuându-și călătoria sâmbătă.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie către Germania, în contextul în care vremea nu s-a îmbunătățit.

Serviciul meteo german prognozează alte căderi puternice de zăpadă în acest weekend, iar poliţia bavareză le-a cerut oamenilor să rămână în case, pentru a lăsa serviciile de urgenţă şi de deszăpezire să elibereze drumurile.

Sursa foto: Shutterstock