Confidenţialitate

Ninge în București. ANM: stratul de zăpada va atinge 17 cm. Prefectul Capitalei: S-a intervenit pentru urgențe, după ora 9:00 vom interveni la scară mai largă | AUDIO

Ninge la această ora abundent în țară, dar și în București. Prefectul Rareș Hopincă spune că în Capitală nu sunt semnalate probleme majore și că până acum s-a intervenit pentru urgențe. 

Contactat de Europa FM, prefectul Rareș Hopincă spune că s-a intervenit în această dimineață pentru urgențe iar acum se lucrează pentru asigurarea căilor de circulație pentru transportul în comun.

” Am discutat cu subprefectul responsabil cu acțiunea de deszăpezire. Nu sunt probleme deosebite raportate la această oră (ora 07.30, n.r.). S-a intervenit pentru urgența 0 și urgența 1, respectiv pentur combaterea poleiului de pe poduri înalte și pasaje, iar în acest moment se lucrează cu plugul pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele principale, cele pe care circulă transportul în comun” a declarat prefectul Bucureștiului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rareș Hopincă mai spune că după ora 09:00 se va interveni și cu material antiderapant pentru îndepărtarea zăpezii.

”Estimăm că în jurul orei 09:00 se va opri ninsoarea și atunci se va interveni la scară mai largă (…) estimăm că la nivelul municipiului București va fi un strat de zăpadă total de 10-12 cm care nu ar trebui să pună probleme deosebite participanților la trafic, nici pentru accesul în instituții publice” spune prefectul.

ANM: Va continua să ningă slab. Grosimea stratului de zăpadă va fi de 15-17 cm

În această dimineață Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Capitală potrivit căreia ninsoarea va continua până la ora 17:00 iar până la finalul zilei se va depune un strat de zăpadă de pînă la 17 cm iar maxima zilei nu va depăși 2 grade Celsius.

La ora 8 stratul de zăpadă era cuprins între 10 și 15 cm. Va continua să ningă slab, astfel că până la sfârșitul intervalului grosimea stratului de zăpadă va fi de 15…17 cm. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade” se arată în estimarea meteorologilor.

STB SA transmite pe contul de pe platforma X că din cauza conditiilor meteo nefavorabile, autobuzele nu mai circulă pe calea de rulare a tramvaielor, ci pe carosabil iar din cauza deraierii circulația tramvaielor pe liniile 14 și 36 este blocat în zona Sos. Pantelimon/Bd. Ferdinand, pe sens Platforma Industrială Pipera.

Foto: Shutterstock

Citește și: Prefectura Capitalei: Primăriile de Sector, pregătite să intervină după ce ANM a anunțat ninsori. Materialele și utilajele anunțate de Primăria Capitalei