Nigel Farage: „României nu ar fi trebuit să-i fie permis accesul în Uniunea Europeană”

Nigel Farage, fostul lider al partidului britanic UKIP, a fost acuzat de rasism de un ascultator, în cadrul unei emisiuni radio, după ce a declarat că este greu de crezut faptul că Marea Britanie a făcut parte dintr-o uniune politică ce include un stat precum România.

Acesta a adăugat faptul că nu consideră că românii sunt un popor ”rău”, dar acestui stat nu ar fi trebuit să-i fie permis accesul în Uniunea Europeană, pentru nu a făcut tranziția necesară de la comunism spre o democrație adecvată.

În timpul unei dezbateri în cadrului show-ului radio LBC, fostul lider al partidului UKIP s-a confruntat telefonic cu un ascultător care s-a simţit ofensat de comentariile lui.

El a sugerat, de asemenea, că timpul este potrivit pentru ca Marea Britanie să se despartă de Bruxelles, pentru că îi este de ”necrezut” că Regatul Unit s-a aflat vreodată într-o uniune politică cu România.

Corupția este absolut endemică în întreaga societate românească, iar acest fapt este susținut de fiecare raport independent cu privire la acest subiect”, a adăugat euroscepticul Nigel Farage. El a fost unul dintre sușținătorii ieșirii Regatului Unit din UE.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS