Confidenţialitate

Nicușor Dan: Spitalul modular de la Pipera va fi închis

“Vom închide spitalul modular de la Pipera, nu se mai justifică. Din fericire, numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale pentru coronavirus a scăzut şi nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo.

Evident, în situaţia nefericită în care numărul de persoane o să înceapă să crească – eu sper să nu ajungem acolo – e disponibil pentru a fi refuncţionalizat”, a precizat Nicuşor Dan, joi, la o conferinţă de presă.

Nicușor Dan, primarul Municipiului București, a adăugat că în jurul datei de 15 iunie ar urma să fie organizat concurs pentru managerii celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

“Am prelungit contractele de management ale directorilor de spitale, marea lor majoritate expirau în cursul lunii ianuarie, le-am prelungit cu trei luni, este o posibilitate legală şi vă anunţ intenţia de a organiza în jurul datei de 15 iunie concurs de management pentru toţi managerii din cele 19 spitale pe care noi le avem”, a precizat Nicuşor Dan.

Edilul general a adăugat că 100 de angajaţi de la Administraţia Spitalelor au fost detaşaţi către DSP şi către Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.

“Avem în continuare 50 de oameni detaşaţi la DSP, am avut 200, dar nu au mai avut nevoie de toţi, avem 50 de oameni detaşaţi la DSP Ilfov şi avem 50 de oameni detaşaţi la serviciul de ambulanţă”, a mai declarat Nicuşor Dan.