Confidenţialitate

Nicușor Dan: „Sistemul de semaforizare inteligentă din București, blocat printr-o contestație” / AUDIO

Sistemul de semaforizare inteligentă din București, blocat printr-o contestație. Nicușor Dan, primarul Capitalei, spune că s-au făcut câțiva pași pentru modernizarea semaforizării din București, însă totul s-a blocat la studiul de fezabilitate, care a fost contestat de o firmă nemulțumită că proiectul i-a fost atrubuit altei companii.

Curtea de Apel urmează să se pronunțe pe 12 mai, spune Nicușor Dan.

„Pentru sistemul de semaforizare inteligentă s-au făcut câţiva paşi. În momentul ăsta suntem blocaţi de o contestaţie la Curtea de Apel. Adică mai întâi s-a făcut un studiu de prefezabilitate, pentru că nu avem evidenţa a ce se întâmplă în toate cele aproximativ 500 de intersecţii semaforizate. După aceea, în baza acestui document, s-a făcut documentaţia pentru achiziţie. S-a lansat în achiziţie, s-au depus oferte, s-a evaluat, am atribuit.

Numai că o contestaţie a fost admisă de CNSC şi în urma ei s-a ajuns la Curtea de Apel. Trebuia să se pronunţe Curtea de Apel alaltăieri pe 27 şi s-a amânat pe 12 mai. Imediat după asta o să putem să facem studiu de fezabilitate”, spune Nicușor Dan.

În februarie, Nicuşor Dan anunţa semnarea contractelor de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 25 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile 12,5 de milioane de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.