Confidenţialitate

România în Direct: Nicușor Dan pune bilete la Târgul de Crăciun. Cum ar trebui plătite sărbătorile publice din decembrie?

O controversă a izbucnit în jurul Târgului de Crăciun, organizat de Primăria din București. Aceasta a introdus bilete la intrare ca să acopere o parte dintre costurile de organizare. Inițiativa a fost criticată din cauza cozilor pe care le provoacă, dar și pentru că o parte dintre cetățeni spun că deja se plătesc bani publici pentru organizare.

Pe de altă parte, primăria Capitalei va reduce și costurile pentru luminițele de Crăciun  de la 9 milioane de lei întrecut până la 1 milion de lei în acest sezon. Luna decembrie este recunoscută, însă, în România, pentru târgurile și concertele realizate din bani publici. 

Cât prețuiți evenimentele făcute de primării de Crăciun? Cum ar trebui să fie cheltuiți banii publici în luna decembrie: pe lumini și concerte sau pe lucruri esențiale pentru funcționarea orașelor? Sunteți de acord cu plata biletelor la aceste târguri sau banii publici sunt de ajuns?