Confidenţialitate

Nicușor Dan: Primăria va subvenționa, în continuare, două treimi din facturile bucureștenilor | AUDIO

În București, nu se pune problema triplării facturilor la încălzire în această iarnă, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Acesta s-a întâlnit joi, 4 noiembrie 2021, cu premierul demis Florin Cîțu pentru a discuta despre modalitatea prin care Guvernul poate sprijini Capitala, astfel încât facturile din această iarnă să nu crească foarte mult comparativ cu anul trecut.

Edilul Capitalei promite că primăria va subvenționa în continuare două treimi din facturile bucureștenilor.

„Soluția cea mai echitabilă este ca Guvernul să intervină și acel preț de producție fixat de ANRE să coboare. Anul trecut era 195 de lei, anul acesta este 380 de lei. Ce poate să facă Guvernul, subvenționând gazul pe care acești producători de energie îl primesc, să scadă prețul de producție care este furnizat de ANRE”, a spus Nicușor Dan joi.

Întrebat dacă oamenii ar trebui să se aștepte la triplarea facturilor la încălzire, Nicușor Dan a spus că: „Nu, nu se pune problema. Dar răspunsul final o să-l dea Guvernul”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicușor Dan a mers la Guvern pentru a se întâlni cu premierul demis, dar a fost îndrumat către sediului partidului, în condițiile în care în instituțiile publice nu este permis accesul fără certificat verde. Edilul Capitalei a trecut prin boală, dar nu s-a vaccinat.

Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici. Când am ajuns acolo mi s-a comunicat că întâlnirea s-a mutat, m-am urcat în mașină și am venit aici”, a explicat Nicușor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a mai spus premierului demis, Florin Cîțu, că muncipalitatea are nevoie de un împrumut de la Guvern pentru achiziția ELCEN, producătorul de energie termică. Primăria are nevoie cel puțin 500 de milioane de lei, sumă din care vor fi achitate avansul pentru achiziția ELCEN și unele facturi restante.

Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Citește și: România nu are un plan coordonat pentru tranziția la transportul verde, deși are la dispoziție miliarde de euro | AUDIO