Confidenţialitate

Nicușor Dan cere 7 miliarde de euro pentru București prin Programul de Redresare și Reziliență | AUDIO

Primăria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte în valoare de 7 miliarde de euro, ce pot fi finanțate prin programul Național de Redresare și Reziliență.
Unul dintre marile proiecte se referă la rezolvarea problemei traficului din București: prin introducerea metroului de suprafața și electrificarea transportului public,  a spus primarul general Nicușor Dan.

”Proiectul cel mai important pe care îl propunem este metroul de suprafață. Propunem, de asemenea, și modernizarea și extinderea liniilor de tramvai, ne dorim electrificarea transportului public din București, dintre proiectele pe care le propunem se numără atât achiziția de tramvaie, la tramvaie suntem deficitari, cât și transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze cu autonomie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general Nicușor Dan vrea ca întreaga rețea de termoficare din Capitală să fie digitalizată, astfel încât să se afle în timp real când se produc avarii.
Până atunci, anul acesta ar urma să fie pus în funcțiune un CET provizoriu, în zona Titan.

”Pentru că există o deficiență pe zona de est, e necesar să venim cu un CET, să-i spunem provizoriu, pur și simplu niște cazane care să dea căldură, astfel încât să avem o sursă suplimentară de căldură pe întreaga rețea de est”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre proiectele menționate de Nicușor Dan, se mai află extinderea spitalelor, amenajarea cursului Dâmboviței de la Lacul Morii până la Biblioteca Națională,  amenajarea de noi spații verzi, cum ar fi lacurile din nordul Capitalei și construirea de locuințe sociale pentru victimele violenței domestice.
Nicușor Dan a menționat că fosta administrație a lăsat primăria cu datorii de 2,5 miliarde de lei și din această această cauză, anul acesta vor fi puțini bani alocați investițiilor în București.