Nicusor Constantinescu ramane dupa gratii

Magistrații Tribunalului Constanța au confirmat astăzi mandatul de arestare emis pe numele președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, într-unul dintre dosarele în care este judecat. Este vorba de cel în care e acuzat că nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal din Constanța .

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a încercat să îi convingă pe judecători că nu s-a ascuns în Statele Unite de justiție și de cercetarea penală. El le-a spus magistraților că a plecat în străinătate pentru a-și trata problemele de sănătate și astfel le-a prezentat acestora istoricul său medical.

Procurorul DNA a depus la dosar documente prin care arată că Nicușor Constantinescu urma să fie încarcerat în Statele Unite, deoarece îi expirase viza pe 8 octombrie și de aceea a plecat spre Turcia. Nicușor Constantinescu a negat această ipoteză. El a spus că viza i-a fost prleungită până în aprilie și s-a întors de bună voie în țară, numai că a trecut prin Turcia pentru un consult medical.

La ședința de judecată a asistat și primarul Constanței, Radu Mazăre care a plecat cu ochii în lacrimi și a spus că e nedrept ce i se întâmplă lui Nicușor Constantinescu. Acesta va fi dus la Spitalul Penitenciarului Rahova.

El a fost trimis în judecată în alte două dosare: într-unul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar celălalt pentru că a atribuit ilegal anumite terenuri. În plus mai e cercetat și pentru pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, mai multe cartușe.