Nicuşor Constantinescu rămâne definitiv cu condamnarea la cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal

Instanţa supremă a respins definitiv cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu de casare a deciziei de condamnare la cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal.

“Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie declarat de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel împotriva deciziei penale nr. 768/P din 29 iunie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa – Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, în dosarul nr.821/36/2015”, se arată în decizia definitivă, din 8 februarie, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS