Confidenţialitate

Nicu Vlad se retrage din conducerea Federației Internaționale de Haltere până la finalizarea anchetei care îl vizează

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, şi-a anunţat retragerea din funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF) până la finalizarea anchetei care îl vizează. Fostul campion olimpic al României este acuzat de ”complicitate şi manipulare” în privinţa dopajului din cadrul forului mondial.

Nicu Vlad este acuzat că ”a permis unui sportiv suspendat să concureze şi să câştige o medalie la JO de la Londra din 2012′‘. El ar fi scris conducerii IWF că ”se retrage” până când cazul formulat împotriva sa va fi încheiat, notează portalul Inside the Games.

Nicu Vlad, campion olimpic în 1984, la Los Angeles, a demisionat din funcţia de delegat tehnic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce Federaţia Română de Haltere a fost suspendată.

Decizia lui Nicu Vlad vine la o zi după ce preşedintele Federaţiei Europene de Haltere (EWF), turcul Hasan Akkus, acuzat şi el de Agenţia Internaţională de Testare (ITA), după o anchetă de opt luni legată de dopajul din haltere, a demisionat.

Şi alţi membri ai Executivului IWF ar trebui să îşi anunţe plecarea în cadrul unui Congres programat miercuri, după cum relatează directorul executiv al Federaţiei americane de haltere (USAW), Phil Andrews, potrivit Agerpres.