Nicu Alifantis sărbătoreşte 40 de ani de carieră muzicală

Seria evenimentelor incepe la sfarsitul acestei luni, la Teatrul Excelsior din Bucuresti, cu 3 recitaluri dedicate lui Nichita Stanescu.

Invitat în această dimineaţă în studioul Europa FM, în Deşteptarea, Nicu Alifantis le-a povestit Monicăi şi lui Vlad cum a plănuit să marcheze cei 40 de ani de carieră: cu evenimente care se vor desfăşura pe tot parcursul anului. Vor fi multe concerte, o lansare de album, dar şi una de carte.

Seria evenimentelor începe la sfârşitul acestei luni, la Teatrul Excelsior din Bucureşti, cu 3 recitaluri dedicate lui Nichita Stănescu. Artistul doreşte să-i dedice integral poetului aceste concerte, pentru că la sfârşitul lui martie se împlinesc 80 de ani de la naşterea lui.

Urmează lansarea pe piaţă a albumului ‘Mozaic’ şi concerte dedicate, la Teatrul Naţional de Operă, la mijlocul lunii aprilie. Tot atunci va fi lansată şi cartea în care Nicu Alifantis a adunat amintirile din cei 40 de ani de carieră: ‘NICU ALIFANTIS 40 ANI DE SCENĂ’.

Nicu Alifantis a făcut câteva dezvăluiri despre albumul pe care îl va lansa:’Sunt 14 piese, noi toate. Cânt cu o trupă formată din 18 cântăreţi, numai cu instrumente acustice. Multe dintre cântecele de pe album sunt poveşti de dragoste.’

La vară este programat un tur al staţiunilor balneoclimaterice, împreuna cu Alexandru Andrieş. Urmează un nou turneu, de această dată în teatre- CHANSON POUR MON AMOUR.

Toamna îi aduce împreună pe Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Banicu şi Mircea Vintilă în spectacolul dedicat lui Florian Pittiş-TANDRETURI PENTRU FEMEI CU CEI 4 CORIFEI.

De menţionat şi turul filarmonicilor din România, în care Nicu Alifantis va susţine nu mai puţin de 19 concerte.

Europa FM este partener media oficial al acestor evenimente.