Confidenţialitate

Nicolas Sarkozy va fi judecat la toamnă pentru corupție

Un tribunal din Paris a decis că procesul în care este implicat fostul lider de la Elysee, Nicolas Sarkozy să se desfășoare în această toamnă.

Este pentru prima dată în istoria Republicii Franceze când un fost președinte va fi judecat pentru fapte de corupție comise în timpul mandatului.

Fostul președinte este bănuit că a acceptat plăți ilicite de la moștenitoarea L’Oreal, Liliane Bettencourt, pentru campania sa prezidențială din 2007.

Anchetatorii îl mai acuză pe Sarkozy că a încercat să afle, prin avocatul său, informații despre evoluția cazului, oferind la schimb o poziție importantă.

Ancheta a dezvăluit, de asemenea, că Sarkozy și avocatul său comunicau adesea prin intermediul telefoanelor mobile obținute sub identități false.

Tribunalul de la Paris a stabilit că procesul va fi judecat în perioada 5 -22 octombrie, iar în iunie va avea loc o audiere intermediară.

Sarkozy s-a retras din viaţa politică după înfrângerea în alegeri, în 2016.

El devine astfel primul fost preşedinte al Franţei judecat pentru corupţie.

Şi Jack Chirac, preşedinte între 1995 şi 2007 a mai fost judecat şi condamnat cu suspendare, dar pentru fapte comise pe vremea când a fost primar al Parisului.