Nicolae Herlea a primit Medalia Darclée

Baritonul a primit Medalia Darclée şi Diploma de Onoare a Fundaţiei Darclée, de la soprana Mariana Nicolesco, ‘pentru vocea incomparabilă ce a încântat atâtea generaţii pe meridianele lumii’.

La împlinirea a 85 de ani, baritonul Nicolae Herlea a trăit momente emoţionante la Festivalul Hariclea Darclée de la Brăila. Mariana Nicolesco i-a oferit Medalia Darclée şi Diploma de Onoare a Fundaţiei Darclée ‘pentru vocea incomparabilă ce a încântat atâtea generaţii pe meridianele lumii’.

Nicolae Herlea a debutat în 1951 pe scena Operei Naționale din București cu rolul Silvio din spectacolul ‘Paiațe’. Printre distincţiile primite de artist se mai află Medalia de Aur și Marele Premiu la Festivalul Primăverii de la Praga în 1954, Medalia de Aur și Marele Premiu la Concursul de Canto de la Verviers în 1957, Medalia de Aur ‘Giuseppe Verdi’ în 1963, Ordinul Steaua României acordat în anul 2000, dar şi titlul de ‘Artist al Poporului’ primit în 1962.

Printre artiştii celebri alături de care s-a aflăt pe scenă se numără Montserrat Caballé, Mario Del Monaco, Franco Corelli, Placido Domingo, Joan Sutherland, Giuseppe Di Stefano, Nicolai Ghiaurov, Nicolai Ghiuselev , Giulietta Simionatto şi James McCracken.