Confidenţialitate

Nicolae Ciucă, primul politician român care a reacționat la decesul lui Alexei Navalny: Curajul și determinarea sa nu vor fi uitate în lumea liberă

Nicolae Ciucă a fost primul politician român care a reacționat la moartea lui Alexei Navalny, opozantul liderului de la Kremlin. „Pierderea tragică a lui Alexei Navalnîi ne reamintește cât de prețioasă este libertatea și cât de important este să ne unim în apărarea valorilor democratice”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

„Rusia a pierdut astăzi unul dintre principalii săi luptători anticorupție și un fervent susținător al democrației.
Pierderea tragică a lui Alexei Navalnîi ne reamintește cât de prețioasă este libertatea și cât de important este să ne unim în apărarea valorilor democratice. Curajul și determinarea sa nu vor fi uitate în lumea liberă”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

De asemenea, Nicolae Ciucă a transmis și un mesaj pe contul său de X

„Profund îndurerat de vestea decesului lui Alexei Navalny. O voce fermă pentru democrație și transparență în Rusia, lupta sa împotriva corupției și pentru drepturile omului nu va fi uitată. Această pierdere tragică subliniază nevoia urgentă de democrație reală în Rusia”, a scris Nicolae Ciucă pe platforma X.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Reacțiile liderilor politici români la decesul lui Alexei Navalny, liderul opoziției ruse | LIVE UPDATE