Confidenţialitate

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, despre situația în care România ar trimite Ucrainei un sistem Patriot: Decizia se va lua în CSAT | AUDIO

Va trimite sau nu România un sistem de apărare Patriot în Ucraina? Situația rămâne, momentan, incertă. Întrebat despre această posibilitate, președintele PNL Nicolae Ciucă a refuzat să ofere o opinie personală, susținând că decizia se va lua în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Nicolae Ciucă: „Nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este un subiect care nu trebuie politizat. După analiza structurilor responsabile în acest domeniu se va analiza în CSAT și pe baza detaliilor care însoțesc o astfel de decizie va urma o decizie asumată de la cel mai înalt nivel. Nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea. Este o chestiune atât de complexă încât trebuie să avem pe masă o analiză cât se poate de bine dezvoltată”, a spus Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu: „Domnul ministru al Apărării are rețineri mari în ceea ce privește să dăm unul dintre sisteme”

Pe de altă parte, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ar avea rețineri în acest sens, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la Antena 3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Suntem trei state cu sistemul Patriot: Polonia, România și Germania. La noi, conform Constituției, comandantul suprem al Armatei e domnul președinte Klaus Iohannis. Eu nu am avut o discuție încă după vizita președintelui în Statele Unite. Domnul ministru al Apărării are rețineri mari în ceea ce privește să dăm unul dintre sisteme, să dăm în Ucraina. Decizia se ia împreună în CSAT”, a spus Marcel Ciolacu.

România ar putea oferi Ucrainei un sistem Patriot

Amintim, pe 7 mai, după întrevederea din Statele Unite cu omologul său american, Joe Biden, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România ar putea găsi o soluţie privind cedarea unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Serghei Șoigu, demis de Vladimir Putin din funcția de ministru al Apărării. Reacție Marea Britanie: Tot ce va obţine Rusia este o altă marionetă a lui Putin | AUDIO